Corectitudinea politică – înger și demon

Corectitudine politică - idol și demon
Corectitudine politică

Discriminarea nu va putea fi niciodată considerată, acceptată ca un element pozitiv în societate, atâta timp cât ea se naște din prejudecăți gratuite, sau izvorăște din ignoranță. Corectitudinea politică a ajuns la nivelul unei discriminări, așa numita „discriminare pozitivă”, prin care individul trebuie pălmuit ideologic pentru că albastrului îi spune albastru, iar răului – rău. Am ajuns în situația în care cutumele vremurilor nu mai sunt suficiente, în poziția în care trebuie să legiferăm ce este corect și ce este incorect în materie de exprimare liberă.

În romanul 1984, Orwell spunea: „Cine controlează trecutul, controlează prezentul.” Corectitudinea politică a ajuns să schimbe istoria la propriu. Romanul „Aventurile lui Huckleberry Finn” (autor: Mark Twain) este revizuit și încadrat conform noii ideologii „totalitariste”, respectiv cuvântul „negro” a fost înlocuit cu termenul „sclav”. Importanța propriei cercetări interioare ce are loc prin lecturara unui text, reflexia interioară provocată de nedreptățile unei societăți ce a existat, în mod real, în trecutul nostru, este aruncată la gunoi. Nouvorba, o limbă fictivă în același roman ,”1984″ al lui Orwell, se naște sub ochii noștri, o adoptăm cu toții și ne mândrim cu ea.

Corectitudinea politică devine o religie născătoare de bigoți.

Orice termen pare a avea potențial peiorativ. Nimic nu este ceea ce este, ceea ce pare. Minți înguste sunt gata să eticheteze orice termen, de parcă un cuvânt ar fi capabil de a transmite răul, sau de a zâmbi binelui prin sine însuși.
Țigan este un termen, de exemplu, pe care trebuie să-l uităm, să ne facem că nu l-am pronunțat niciodată și de fapt, el să nici nu fi existat. În curând, din cauza reputației proaste a românilor peste graniță, cuvântul „român” s-ar putea sa fie la rându-i interzis.

Dacă-i spui prostului pe nume, dacă ignoranța este arătată cu degetul, dacă un sistem ideologic este critic analizat, devii rasist, sexist, extremist, intolerant etc. Prostia a ajuns să se simtă ofensată de realitate. În spiritul political correctness, multiculturalismul trebuie protejat prin orice mijloace. Orice sistem religios, ideologic, este protejat împotriva spiritului critic. Libertatea conștiinței este pusă mai presus decât siguranța individului și a democrației, însăși sistemul ce a permis apariția liberatății de exprimare și în ultimă instanță a corectitudinii politice.

Iată ce spunea Francois Hollande, președintele Franței, după atentatele de vineri:

Oricine (organizație) va spune ceva împotriva Islamului, chiar și ca sistem ideologic, va fi amendat, dizolvat (în cazul ong-urilor) imediat. Orice încercare de segregare a societății franceze, bazată pe ură rasială, ideologică, va fi înăbușită în cel mai scurt timp.
Acesta pare să fie direcția discursului președintelui Franței. De parcă spiritul critic al oamenilor raționali ar fi detonat bombele, analiza reală, rațională, ar fi țintit la întămplare pe străzile Parisului.

„Luptati-va pentru calea lui Dumnezeu impotriva celor ce voiesc sa se lupte cu voi. Omorati-i oriunde ii gasiti si goniti-i de acolo, de unde v-au gonit pe voi, caci ispita este mai rea decat omorul, insa nu luptati impotriva lor langa templul sfant, doar daca se lupta ei acolo impotriva voastra; omorati-i, caci aceasta este rasplata celor necredinciosi.” (Sura 2, 186-187). – Coran

Ipocrizia sau poate nebunia, prostia, neștiința, ignoranța, puternicilor lideri ai lumii, este arătată doar prin textul de mai sus. Corectitudinea politică trebuie aplicată în sprijinul siguranței individului și a societății democrate, în sprijinul vieții și a dragostei, împotriva abuzurilor produse chiar de acești oameni ce poartă cu ei orice fel de cărți sfinte, pe care-și bazează crimele odioase.

Corectitudinea politică este un înger când este aplicată corect, rațional. Își arată colții demonici atunci când totul este o lozincă irațională.

imagine: dw.com; autor: mana neyestani

Alte resurse:

 

Facebook Comments

About Claudiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.