Iter In Silvis – Autor: Ioan Petru CULIANU

Exemplar unic. Dedicația autorului, asasinat în urmă cu treizeci de ani, ne îndeamnă la oarecare discreție. Publicat în 1981, de EDAS (Edizioni Dr. Antonino Sfameni), volumul deschide seria lucrărilor consacrate de Culianu gnosticismului și începuturilor sincretiste, gnostice ale Bisericii, instituție ce nu poate să vadă cu ochi buni anumite concluzii și dezvăluiri ale savantului ucis în chiar clădirea Universității din Chicago – probabil din această cauză.

Reamintim scepticilor că nu masoneria a terorizat popoarele, nu ea a ars pe rug zeci, poate sute de mii de mii de oameni, bărbați sau femei, savanți, medici, cunoscători ai plantelor de leac, inclusiv preoți sau prelați doritori să reformeze creștinismul, înainte ca acesta să se prăbușească în rușinea, ignoranța și viciile Bisericii lgbt-iste actuale, ce pare să-și fi trăit traiul și mâncat mălaiul, după ce a atașat popoarele Europei la locomotiva drăcească a tăiaților împrejur, și a lesbienelor democrate, rupândui-le, depărtându-le de Dumnezeul-Adevăr și de tradițiile noastre strămoșești, tradiții diferite spiritului dogmatico-animist al semiților africane încă tinere și nu foarte depărtate de începuturile lor fantastico-mitologice. Discordia și ostilitatea modernă dintre Biserică și Francmasonerie sunt cunoscute.

Mai puțin cunoscută este însă profunda aversiune reciprocă, antipatia din primele secole ale epocii creștine, care i-a obligat pe Gnostici să se ascundă, pentru a nu fi măcelăriți sau arși pe rug precum templierii, catarii rozicrucienii și alții, până la începutul secolului al XVIII-lea, când au ieșit la lumină sun numele de francmasoni, de diverse rituri și obediențe. Printre chestiunile abordate în limbile italiană, franceză sau germană menționăm Demonizarea cosmosului și dualismul gnostic, Femeia cerească și umbra ei, Romantismul cosmic al lui Eminescu, Notă asupra demonologiei bulgakoviene – între altele.

Preț 120 Lei

Contact:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *