I. Pericolul cunoașterii prin lectură

Rari sunt librarii ce-și previn cititorii cu privire la pericolele lecturii. Cunosc doar unul. Vom vorbi de el când voi găsi încă doi sau trei, pentru comparație. Unu singur pare minune biblică, ceea ce pică prost, taman când Vaticanul face săpături teologice la temelia noului creștinism universalist, iar extazul Uniunii Europene pătrunsă de wokism-legebetism pare coma ce-i anunță Veșnica Pomenire. Planetar sau aproape, noul testament wokisto-legebetist este o radicală operă de salubritate generală : morală, cultural-științifiă, religioasă șamd, triind curente de gândire, autori, cărți, instituții ce ezită cu juvățul pandemiilor la grumazul omenirii. Prima datorie a robilor-cetățeni este sprijinirea războiului pe care guvernele, Autoritățile Morale (AM) ale lumii, Institutul Elie Wiesel (IEW) îl duc contra oricărei Ordini Morale (OM), încarnată cândva de patriotismul dispărut cu desăvârșire, naționalism rău înțeles, familie, religie, instituții strămoșești, confundate cu efemeridele legionare romane, române, fasciste, socialisto național-germane, ideologie iudeo-talmudică, putinistă, musulmană, etc. Poliția Gândirii (PG) supraveghează ce se scrie, se citește, se spune, azi ca și ieri, când OM conducea lumea, iar savanți (Giordano Bruno), medici (Miguel Servet), credincioși sau cunoscători de plante medicinale erau arși pe rug, sute și mii, odată, războaiele religioase îndoliind o bună jumătate din istoria și pământul Europei. Nu mai vorbim de arderea publică a cărților, exterminarea bogomililor, saxonilor, catarilor, a păgânilor, de către creștinii cuprinși de strechea credinței sau scrânteala întru Domnul, vizibilă încă printre unii sectanți. Naivii credeau că aceste practici au dispărut. Falsa pandemie Covid-19, exterminarea reciprocă a ruso-ucrainienilor, genocidul guvernamentalo-vaccinal universal, prefațat de un anumit 11 Septembrie, arată că n-a dispărut nimic, că primejdia victoriei OM-avraamice planează peste omenire, nu întâmplător condusă de AM, guverne ce stârpesc orice ar putea stimula gândirea omenească.

Ne facem datoria și avertizăm urbi et orbi:

Cărțile sunt periculoase. Oameni buni, renunțați la citit ! Dacă vă trebuie vreo diplomă, falsificați, cumpărați, furați, ca atâția miniștri. Ideal e să nu citiți nimic, nici măcar lozincile de pe ultimele arătări verticale, zidurile1 și gardurile încă tolerate. Idealul acesta pare incompatibil cu idea de librărie, nu însă și cu aceea de anti-librărie. Apar cărți cu o literă, două saut trei, pentru a nu suprasolicita cititorii. Repetăm : fiți cât se poate de orbi. Renunțați la orice curiozitate. Striviți în inteligența și mințile voastre ultimul rest de spirit critic, mai ales de se-ntâmplă, ca pisica neagră, Doamne ferește, că vă iese-n cale unul sau altul dintre miile de titluri, pe care, de peste trei sferturi de veac, PG vi le-a adus la cunoștință, cum vom vedea imediat. Nu ezitați o secundă. Simpla privire a unor cărți, a lozincilor de pe zidurile locuințelor ajunse închisori cu auto-gospodărire, vă trezește curiozitatea, atenția la cele ce se petrec… Ca toți dracii, nici demonul lecturii nu moare. Oricât ar fi de combătură azi, de AM, OM, PG, IEW și alte instituții, dorința de cunoaștere se poate manifesta pe neașteptate, oricând, în oricine. Vigilența să ne fie fără fisură. Am constatat cu durere prezența miasmelor infecției antitotalitare la autori deasupra oricărei bănuieli. Un exemplu, între miile detectate, a fost chiar marele umorist Ceaușescu, altfel bine inspirat cu cincinalele și neamestecul în treburile interne. În faimoasele 35 de volume, România pe calea construirii Societății Socialiste Multilateral Dezvoltate, el folosește cuvântul elită, elită românească, popor de elită și altele, care au fost sau vor fi desființate prin lege, ca țiganii și țigănia, de bietele țigănci sunt silite să nască sub cerul liber. Cei ce denunțaseră orientarea legionară și fascistă, din ultimele-i săptămâni sau luni de viață, ale regretatului Ceaușescu, nu se înșelaseră prea mult. Comunist, peltic, nu prea iute la mânie, Geniul Carpaților ajunsese mareșalist, ar fi murit ca cei de la Tâncăbești, ceea ce Europa, America nu puteau tolera. Operele lui complete figurează probabil pe o listă de cărți interzise. Asta explică de ce Humanitas, care le-a publicat pe numele ei adevărat (Editura Politică), nu pune niciodată la vederea publicului aceste 35 de volume de apologie a OM și a revizionismului istoric.

II. Către tipologia sau clasificarea interzicerilor

Avertizăm publicul despre interzicerea sau scoaterea din circulație a anumitor cărți, ceea ce face posibilă lectura lor accidentală, pe motiv de neștiință. Interzicerea lor poate fi administrativă, în care caz e vorba de cenzură. Când interzicerea vine prin justiție, după publicare, la cererea unui grup de presiune, se întâmplă ca adevărata cauză să fie conspirația tăcerii : tăcere colectivă, tăcerea editorilor habarnamiști sau înfricoșați, a distributorilor de gunoaie editoriale, a criticilor plătiți să râgâie bazaconii. În toate cazurile auzim o singură voce, numai una, ceea ce-i aproape de idealul de a nu auzi nimic. Vom exemplifica unele cărți pe care e bine să nu le cereți librarilor sau bibliotecilor, mai ales dacă sunteți siguri de existența lor. Într-un astfel de caz, nu ezitați, spovediți-vă urgent. Nu la preot Doamne ferește, ci direct la PG, care funcționează mult promt ca pe vremea Dunării Gândirii. Pe lista cărților interzise ori scoase din circulație surprindem titluri cunoscute, reeditate cu regularitate. În astfel de cazuri. noile ediții elimină anumite pasaje, dar cititorii receptivi devansează cenzura, citind cel mult titlul de pe copertă. Nu ignorăm pleașca realfabetizării europenilor, ce culeg idei și valori din spițul bocancilor sau chiloții lipsă ai incerților de origine, religie, cultură, continent, sex, omenie. Alfabetizații și analfabeții funcționali sunt mai promți decât înțărcaiți lui Dumnezeu. Cuvânt de ordine : Evitați orice lectură, orice tentație de a gândi, analiza, înțelege ceva. Suprema înțelepciune : Să ne facem că facem ! Să fim în treabă.

III. Spovedania unui anti-librar non-conformist

Subsemnatul, mărturisesc public în fața poliției gândirii, brațul secular al AM ce împărățesc pe pământ și busuiocesc istoria. Pentru a critica autorii și operele a căror listă n-o voi putea încheia, pentru a dovedi nocivitatea intrinsecă a acestora, din umila-mi condiție de rob în propria-mi țară, le-am citit pagină cu pagină, rând după rând, depășind limitele simplei curiozități, care deja depășește legea, pentru că, slavă Domnului, în țara asta, putem fi prim-miniștri, șefi ai celor mai mari hoți și trădători fără să citim nimic. Ca pedeapsă, cer lectura păsărilor cerului. Dintre lozincile de consum ce împestrișează asfaltul bulevardelor democrate aleg pe cele plăcute privirii și pliurilor mele cerebrale. Dacă-i prea mult și pentru că pedeapsa cu moartea costă clasa muncitoare doi saci negri, plastic lucios, comunism radios, recunosc PG necesitatea de a-mi rade nu tot creierul ci doar neuronii cerebrali vinovați de tentații alfabetizante. Cerebrală împrejmuitoare, înjugănitoare, împrejur, de ziua opta, cum îi spunem de secole și milenii, tăierea aceasta și-a dovedit aproape sută la sută oportunitatea. În consecință, pentru a economisi miliardele risipite cu Pfizer, Moderna, Astra Zeneka, patronii, partenerii Orban&Cîțu&Rafila&Comp tăierea cerebrală împrejur trebuie generalizată cât mai democrat cu putință : bărbați, femei, adulți tineri, nou-născuți, sexe prezente, trecute, viitoare, aiuritoare, că și sufletul ne doare, frățioare. Sub neofitul Ceaușescu, PG răscolea măruntaiele viitoarelor mame, nu cumva vreun incorect politic să cadă pe capul republicii, al democrației. Vremurile sunt grele ? Să fim la înălțimea lor ! Să coborîm în fundul răului, la rădăcina iadului, să retezăm scurt orice libertate rău înțeleasă. Nimeni n-are dreptul să nesocotească tovarășul guvern. Republica ne asigură că fericirea maximă e chibuțnică și o vom cunoaște din plin în chibuțul ce ne va lua tot. Inclusiv pe noi, nouă înșine ! Pentru a evita cititorilor, prietenilor și simpatianților Pro&Contra naufragiul în non-conformism și incorect politic incit lume și țară să nu-mi urmeze exemplul. Nu citiți nimic, fraților! Rămâneți cu credința. Veți primi doi mici, poate încă doi, parastasul de trei zile cu anticipație. Ce vrea în plus mititelul din voi? Precauție maximă. Nu citim nimic. Gândim Împărăția Cerurilor. Viața asta nu contează. Mântuirea veșnică e deplina, totala noastră cecitate intelectuală. Lenea, sfânta prostie, cea de toate zilele, sunt garanția supremă contra oricărei erori, a oricărui gând sau gest incorect politic.

                    1.  În comunism, zidurile aveau lozinci ca ”PCR = PULA ! Acum citim ”HOLOCAUST = PULA !”. N-are importanță care dintre cele două slogane e mai adevăratm nici măcar ce înseamnă cuvintele respective Întoarce-ți privirea ! Nu ciți nimic. Dacă ați citit, denunțați-vă singuri. PG, OM, AM, IEW apreciază asta. La viitoarele alegeri veți fi eligibili pe listele de deputați, euro-parlmentologi, viitori miniștri : PSD, PNL, AUR!